PGTP (2017-2018): Admission Open for PGTP (2017-2018) ..........MS Batch 24 Admission In process..........PDTP: Admission In process for PDTP (2016-2017)  
 
 
Programes
  Post Diploma Training Programme

Table of Contents

  1. How can I get Application Form for Post Diploma Training Program?
  2. Where will the Written Test be conducted?
  3. I have done HSC in First division; can I apply for PDTP?
  4. What qualification of candidates are required to apply in PDTP?
  5. I am only one day overage according to the criteria stated in your advertisement. Can I apply?
  6. How can I get sample test paper for the written test of PDTP?
  7. I have done Matriculation in First division; can I apply for PDTP.?
  8. My subjects in BSc are physics, statistics and mathematics; am I eligible to apply?
 


1. How can I get Application Form for Post Diploma Training Program?

Ans. Application Form is available and can be downloaded on this website. .
Back to Top


2. Where will the Written Test be conducted?

Ans. Written Tests will be conducted in several major cities of Pakistan mentioned in the Application Form. You have to appear at the Test Center marked and written by you in the Application Form. All the details of your application and test centers will be available on this website.Nearest centre can be allocated in case the centre of your choice is not available.
Back to Top


3. I have done HSC in First division; can I apply for PDTP?

Ans. Only those candidates who have obtained Matric and Diploma of Associate Engineering with First division in the advertised fields, can apply in this program. OR who have done 2 years BSc degree (With combination of Physics and Chemistry with Maths as compulsory subject).
Back to Top


4. What qualification of candidates are required to apply in PDTP?

Ans. Following are the qualification criterion for candidates to apply in PDTP. The candidates must have Three-year Diploma of Associate Engineer in one of the following technologies, recognized by Board of Technical Education with first division (i.e. minimum 60% marks) in SSC and DAE:
1.Chemical, 2.Computer, 3.Electrical, 4.Electronics, 5.Mechanical, 6.Civil, 7. Instrumentation.
Two-year Bachelor of Science (B.Sc.) degree with combination of Physics or Chemistry with Math as a compulsory subject from a University recognized by HEC with First division (i.e. at least 60 % marks) in SSC, HSC (Pre Engineering only) and B.Sc.
Age not more than 25 years on 03 June, 2016. Back to Top


5. I am only one day overage according to the criteria stated in your advertisement. Can I apply?

Ans. Maximum age limit for this program is 25 years on June 03, 2016. You are over-age and therefore, not eligible to apply.
Back to Top

6. How can I get sample test paper for the Written Test of PDTP?

Ans. Sample Test is available on our website. Back to Top


7. I have done Matriculation in First division; can I apply for PDTP.?

Ans. Only those candidates who have obtained Diploma of Associate Engineer with First division can apply in this program. Only matriculate candidates can not apply.
Back to Top


8. My subjects in BSc are physics, statistics and mathematics; am I eligible to apply?

Ans. Only two-year Bachelor of Science (B.Sc.) degree with combination of Physics or Chemistry with Math as a compulsory subject from a University recognized by HEC with First division (i.e. at least 60 % marks) in SSC, HSC (Pre Engineering only) and B.Sc can apply in this program. You are eligible to apply in this program.Back to Top




 
PDTP

Resources

 
 
For best view this website, please upgrade your web browser.(IE version 8.0 and Above)